דלג לתוכן המרכזי
סרטוניםדף הבית

דגמים - שיטות בנייה ושימושים

בניית דגם מיועד לשם קבלת משוב מהלקוחות הפוטנציאליים לפני השקת המודל הסופי של המוצר. מעבר להיבט השיווקי, בניית דגמים לתעשייה מאפשרת גם ניסויים על הדגם כחלק מתהליך התכנון ושיפורו של המוצר הסופי. ניסוי במנהרות רוח לדגמי מכוניות ומטוסים הן דוגמה טובה לתהליך הניסוי והטעייה המתבצע על הדגמים. דגם פונקציונלי הוא דגם איכותי שהוא העתק מדויק של המוצר – חומרי הגלם, מידות, פונקציונליות ותהליך הייצור שלו.

מהן שיטות הבנייה?

קיימות מספר שיטות לבניית דגמים, חלקן חדשניות וחלקן מיושנות. כל השיטות בשימוש ומתכנן דגמים מקצוען יודע לבחור את השיטה או לשלב בין שיטות המתאימות לו ביותר:

תיב"מ – תכנון ייצור בעזרת מחשב. לאחר שבוצעו שרטוטי המוצר באמצעות תוכנה זאת, ניתן לבצע הדמיה של המוצר עוד לפני הייצור בפועל ולשנות פרטים בשרטוטים במידת הצורך. שילוב של מכונת C.N.C  - בקרה ספרתית באמצעות המחשב - שהיא מכונת ייצור ממוחשבת המשתמשת תוכנת התיב"מ מאפשר את ייצור האלמנטים השטוחים במוצר. קיימות היום גם מכונות יותר מתוחכמות המשתמשות גם במבלטים לצורך יצירת כיפופים ועומק. מידע מורחב אודות תיב"מ >>

עיבוד שבבי (CNC) - שיטה זו מתבצעת בעזרת מכונה לעיבוד שבבי כאשר חומר הגלם מוכנס אליה כגוש אחד. פעולת המכונה היא החסרת שבבים מחומר הגלם עד שמתקבלת הצורה המבוקשת. שיטה זו מאפשרת ליצור את הדגם במגוון חומרים כגון, אלומיניום, פוליאורטן ,חומרים פלסטיים ועוד. לכן, תכונותיו של המודל המתקבל דומות לאלה של המוצר הסופי. עוד על עיבוד שבבי >>

הדפסה תלת ממדית – טכנולוגיה חדשנית שתופסת תאוצה ומאפשרת ייצור תלת ממדי של דגמים על סמך תכנונים שנעשו בתוכנות שרטוט כמו אוטוקאד. קיימים מספר רב של סוגי מדפסות 3D, הפועלות לפי עקרונות שונים ואיתם מייצרים דגמים ממגוון חומרים ואפילו מתכות, אם כי בדרך כלל מייצרים דגמים מפולימרים רגישים לאור. מידע מורחב אודות הדפסה תלת מימדית >>

חיתוך באמצעות לייזר ו/או סילון מים -  מתאים לחיתוכים דו ממדיים המשתלבים בדגם הסופי. חיתוך נקי של חומרי גלם כגון: גומי, פרספקס, פלסטיק, עץ ועוד. עוד על חיתוך בלייזר >>

תבנית סיליקון - תבנית סיליקון משמשת בדרך כלל לייצור סדרתי, אך גם עבור בניית דגמים לתעשייה עבור דגם בודד או יותר. מכיוון שעלות תבנית הסיליקון יחסית אינה יקרה ומאפשרת לשלב סוגי חומרים שונים במהלך היציקה, כולל הכנסת תבריגים במידת הצורך.

ואקום פורמינג – טכניקה של חימום יריעת פלסטיק עד לטמפטורה שמאפשרת לעצב את הצורה המבוקשת.

התעשיות המשתמשות בדגמים

בענפי תעשייה רבים משתמשים בדגמים על מנת לייעל את תהליך ההשקה של מוצר חדש. להלן חלק מהענפים בהם מתבצעת בניית דגמים לתעשייה:

תעשיית הרכב – בניית דגם לרכב חדש המתוכנן ע"י מהנדסי ומעצבי חברות המכוניות הנו מרכיב חשוב ביותר בתהליך זה ומאפשר: היבט ויזואלי החשוב מאד מהבחינה השיווקית, מבחנים אווירודינמיים המתבצעים במנהרות רוח, ומבחני ריסוק משמעותיים מאד לטיוב הנתונים הטכניים של הרכב, בטיחות, תאוצה, צריכת דלק וכד'.

תעשיית המטוסים –  ייצור מטוס חדש הינו מהלך רחב היקף ויקר. פיתוח דגמים איכותיים עוזר בפתרון בעיות רבות בתחומי הבטיחות, אווירודינמיות, הנדסת אנוש ומראה. אלה מחייבים בדיקות יסודיות במעבדות הרלוונטיות.

תעשיות צבאיות – כל סוגי הרכבים הצבאיים בעיקר עם בדיקות נדרשות הדומות לאלה שבתעשיית הרכב וזאת בתוספת מבחני אש והגנה על החיילים. פה היופי משחק פחות תפקיד ויש משקל רב יותר לפונקציונליות. בנוסף, הדגמים הצבאיים משמשים גם כאמצעי שיווק מוצלח של מוצרים מוגמרים כמו טילים.

תעשיית הצעצועים – בדרך כלל מתקבלת החלטה על ייצור דגם לצעצוע מורכב כשנדרשת השקעה גדולה בייצורו.

מבנים מתועשים, אינסטלציה וכל מה שדורש השקעה גדולה בייצור עם דגש על המראה הוויזואלי והאסתטי. לחצו לדוגמאות ממגוון תעשיות >>

מהי שיטת הייצור המתאימה לדגם המבוקש?

כיום, עם התפתחות ההדפסה התלת ממדית והתממשקות שלה עם תוכנות תיב"מ, עומדת בפני המפתחים יכולת ייצור דגמים במהירות ובעלות סבירה. במידה ויש דרישה לדגם מושלם, ניתן שלב בין השיטות ויש לבחור במפעל המתמחה בכל השיטות ואשר יודע לשלב ביניהן ליצירת הפתרון הטוב ביותר.

הדפסות תלת מימד כמנוע החדש של תעשיית התעופה בניית מודל תלת מימד – איך עושים את זה? הדפסה תלת מימדית בעולם הסטארטאפים: מהפכה טכנולוגית המשנה את כללי המשחק חיתוך עץ בלייזר: יתרונות ושימושים מתאימים פיתוח פטנטים: 3 דגשים חשובים פיתוח מוצר רפואי - לא רק רגולציה פיתוח מוצר חדש - 3 השלבים הנכונים לתכנון, עיצוב ובניית מוצר פיתוח, תכנון וייצור מוצרי פלסטיק: כל מה שרציתם לדעת הדפסות תלת מימד לתעשייה הביטחונית זיווד אלקטרוני - תכנון וייצור מעטפת זיווד מתקדמת עיבוד שבבי ממוחשב אילו חומרים משמשים להדפסת תלת מימד קשיח וגמיש? פרספקס – תכונות, שימושים והעדיפות לחיתוך בלייזר ייצור ועיצוב מודלים ומוצרים רפואיים: מהפכה בעולם הרפואה חומרים לבניית מודלים פרויקטים מובילים בהדפסה תלת מימדית בעולם הרפואה תיב"מ - תכנון וייצור באמצעות מחשב לבניית מודלים (דגמים) לתעשייה תהליך הפיתוח של אב טיפוס - שאלות תשובות מדוע כדאי לבנות מודל? חיתוך תעשייתי בלייזר - עולם של אפשרויות ייצור דגמים לתעשייה דגמים - שיטות בנייה ושימושים יצירת אב טיפוס וסוגיו השונים חשיבותה של בדיקת אב טיפוס בקבוצת מיקוד בניית דגם לתערוכות וכנסים מהם יתרונותיו של חיתוך בלייזר?

צור קשר

אנא מלאו את שמכם המלא
הודעתך נשלחה בהצלחה
 
איתכם גם בווצאפ צרו קשר צרו קשר