מהו אב טיפוס?
אב טיפוס הוא דגם ראשוני המשמש לבחינה וניסוי של מוצר תעשייה חדש, לפני מעבר לייצור מסחרי. ייצור אבטיפוס הוא שלב קריטי בפיתוח מוצר המיועד לשיווק בתפוצה רחבה והוא מאפשר הבנה טובה יותר של תכונות המוצר, התנהגותו ויכולותיו. פיתוח אב טיפוס מאפשר לבצע אנליזות ובדיקות מקיפות לפני מעבר לייצור – שלב מקדים שחוסך עלויות בהמשך ומסייע למנוע פגמים שאינם נראים לעין על מסך המחשב.
חברת דגמי הגליל עוסקת בהרחבה בתחום זה ומספקת שירותים ללקוחות מכל תחומי התעשייה העומדים לפני בניית אבטיפוס. לחברה יכולת לחבר מספר טכנולוגיות להפקת מוצר מוגמר אחד.
בשלב ראשוני זה, רעיון למוצר חדש או פטנט מגיע לשולחן העבודה במחשב. באמצעות תוכנות מחשב ניתן לדמות את עיצובו, והתנהגותו של המוצר, וכן הלחצים שיופעלו עליו. עמידותו ותכונותיו נקבעים במידה רבה על ידי חומרי הגלם מהם יורכב, ואלה גם מסייעים בקביעת התמחיר הסופי שלו.
בניית אב טיפוס היא קריטית להבנה מוחשית של המוצר ואיתור כשלים או פגמים שלא נצפו מראש בתכנון המקורי. בניית אב טיפוס תהיה בדרך כלל יקרה יותר מייצור מסחרי בפס ייצור משום שהיא מתבצעת באופן ממוקד, לעיתים כוללת התערבות ידנית של איש מקצוע מיומן וכן חומרי גלם שנרכשים במיוחד עבור פרויקט זה.
לאחר בניית אבטיפוס ראשוני ניתן לבצע אופטימיזציה לחומרי הגלם וכן לקבוע קריטריונים לייצור המוני – דברים המשפיעים על קביעת תמחור סופי למוצר. לפיכך, קשה להעריך את עלויות וזמן הייצור ללא בניית אב טיפוס.
חברת דגמי הגליל פועלת ברגישות מרבית כשמדובר במוצרים או פטנטים חדשים ועושה את מרב המאמצים להגן על האינטרסים המסחריים של לקוחותיה. סודיות מובטחת בכל פרויקט של פיתוח אב טיפוס. גם המיקום הגיאוגרפי של מפעל דגמי הגליל מסייע בשמירה על סודיות.
בניית אב טיפוס הינה הכרח עבור רוב התעשיות כגון: רפואה, רכב, מוצרי צריכה, צעצועים, מטוסים, תעשייה בטחונית ועוד. ייצור אבטיפוס יכול להתבצע במגוון טכנולוגיות וזאת על פי הצורך. לפני שמתחילים בייצור מתכננים ומעצבים את המוצר באופן סופי בתוכנת תלת מימד (תיב"מ).
ייצור אב טיפוס יכול להתבצע במכונת עיבוד שבבי (CNC) או מדפסת תלת מימד, הזרקות פלסטיק בלחץ גבוה / נמוך או חיתוך בלייזר. לאחר מכן עובר המוצר דרך תחנות ניקוי, ליטוש והתאמות או צבע, בהתאם לדרישת הלקוח המזמין.
כל שיטה מתאימה לעבודה עם חומרים שונים כגון עץ, MDF, פלסטיק או גומי וגם רמת הדיוק של האבטיפוס המוגמר משתנה משיטה לשיטה. תחום זה הוא תחום דינאמי מאוד ולכן שיטות חדשות יותר דוחפות אט אט את השיטות הישנות יותר ומחליפות אותן.
הבחירה בשיטה הטובה ביותר צריכה להתבצע על ידי צוות המהנדסים בחברה שאחראית על ייצור האבטיפוס בהתחשב במגבלות, בחסרונות וביתרונות של כל שיטה. אם האבטיפוס הוא מורכב יחסית, ייתכן שיהיה צורך להשתמש בכמה שיטות במקביל על מנת להשיג את התוצאה המיטבית.
ישנם מספר סוגים שונים של אבות טיפוס, החל מדגם ראשוני ועד למודל עובד לחלוטין. בדרך ישנם מספר דגמי ביניים, למשל:
תכנון ובניית אב טיפוס זה קצת יותר מהנדסה טובה ודורש גם דמיון והרבה ניסיון. אבטיפוס נדרש לייצג את התוצאה הסופית בצורה נאמנה ככל האפשר. עם זאת, אין ערובה להצלחה בעניין. לכן, בניית אב טיפוס כדאי שתיעשה על ידי אנשי מקצוע מיומנים ומנוסים, על מנת שיובילו את הדרך ליצירת דגם אמין תוך בחירת החומרים הנכונים וכן שיטות בנייה מתאימות.
המפתח לאב טיפוס מוצלח נמצא בחתירה למטרה באופן מדויק ככל האפשר גם אם הדבר כרוך בבניה מחודשת של אלמנטים שלא צלחו או לא סיפקו תוצאה מושלמת.
יש לכם רעיון למוצר חדש? התקשרו אלינו ל: 04-9886171 או כתבו לנו דרך הטופס כאן ונשמח לסייע.