המדפסת התלת מימדית הראשונה יוצרה כבר בשנת 1983 אבל אף אחד לא מיהר לאמץ את הטכנולוגיה העתידנית לצרכי בריאותו של האדם, עד שבעשור האחרון ובשנים האחרונות בפרט, החלו החוקרים והמפתחים לבחון ולבצע יישומים מהפכניים בעולם הרפואה. ברחבי העולם מדווחים על עשרות פרויקטים שבוצעו בשילוב הדפסה תלת מימדית, בשרות הרפואה והכירורגיה בפרט. בארץ עובדים על פיתוח יישומים רפואיים מתקדמים והטכנולוגיה נכנסה לשימוש מוגבר בתוך בתי החולים.
אחת ההצלחות הגדולות שנרשמו והוכחו כבר היום, היא המרת תמונות מבדיקות CT ו- MRI להדפסות תלת מימדיות. הדפסת התמונות בתלת מימד, יוצרת דגם מוחשי של כל איבר, מציגה תמונה מלאה של הבעיה הרפואית ומשמשת את הרופאים בתכנון ניתוחים וקבלת החלטות. כך למשל, המערך הקרדיולוגי בבית החולים בלינסון הדפיס דגם של מסתם, הזהה במדויק למסתם מטופל שסבל מדליפה, בעקבות קושי לאתר את מקורה. הדגם איפשר לראות את מקור הדליפה, דבר שצילומים דו מימדיים לא מספקים. גם בהדסה ובוולפסון דיווחו על הדפסת דגמים.
בתחום האורתופדיה האונקולוגית מאפשר הדגם לבצע כריתה מדויקת של גידולי עצם ממאירים, כך שניתן למנוע פגיעה תפקודית כתוצאה מהסרת גידולי עצם וכן, להפחית את הסיכויים לחזרת המחלה. בבית החולים איכילוב כבר בוצעו מספר ניתוחים כאמור בחולים שסבלו מגידולי עצם. במסגרת מחקר משותף של בית החולים איכילוב עם אוניברסיטת Imperial הלונדונית, התחילו ליישם בניתוחי חולים אונקולוגיים מיכשור תוך ניתוחי, מותאם לחולה והכלי שפותח שימש כתוחם גבולות לגידול. באיכילוב דיווחו על שימוש בטכנולוגיית תלת מימד בעשרות ניתוחים להסרת גידולים מהירך, האגן או מקומות סמוכים למפרקים. הכירורגיה האורטופדית כבר ביצעה פרויקטים בהדפסה תלת מימדית, החל מניתוחים מוצלחים בשברים מורכבים, החלפת מפרקי ירך וברך והסרת גידולים ממאירים. בסורוקה בוצעו עשרות השתלות של מפרק ירך וברך, באמצעות הזמנת שתלים מהדפסות תלת מימד, המותאמים למטופל.
בתחום רפואת השיניים, התקדמו עם הטכנולוגיה ובנוסף להדפסת דגמים, גם השתילו כתרים, שתלים, שיניים וחלק מלסת שיוצרו בהדפסה. במחלקת פה ולסת בבלינסון ביצעו השתלת שיניים ושתלים במטופל שחצי מלסתו נכרתה בעבר וכן, שיחזור מפרק הלסת בהדפסת תלת מימד. מאחר והשתלים עשויים מחור טיטניום והרפואה עדיין לא צברה מספיק נתונים על השתלות שבוצעו, הרופאים עושים שימוש מוגבל ביישומי טכנולוגית התלת מימד אולם בעתיד צופה הרפואה השתלות איברים שלמים. בין הפרויקטים המורכבים שבוצעו בהדפסה תלת מימדית באזור הפנים, דווח על ניתוח מוצלח לשיחזור פנים בתלת מימד במרכז הרפואי סורוקה. הטיפול בוצע בחייל שנפגע בצד אחד של פניו והיה צורך לשחזר אותו. הרופאים הדפיסו דגם מצד הלסת שלא נפגעה והשתמשו בה כתבנית לפלטות קיבוע שברים. הפעולה סייעה בתכנון הניתוחים שעבר החייל. במקרה נוסף, היה צורך לכרות חלק מלסת של מטופלת ולשים במקומו שתל, שבניתוח רגיל נלקח מהרגל. במקרה הזה הודפסה פלטת תלת מימד, עשויה טיטניום והיא הושתלה במקום הלסת התחתונה.
כבר בשנת 2013 דווח בארה"ב על ביצוע השתלת 75 אחוז משטח הגולגולת של מטופל, בעזרת סריקת הגולגולת ויצירת חלקים מודפסים. במישיגן ארה"ב, הודפס דגם סד בתלת מימד, אשר הותאם לקני הנשימה של תינוק והציל את חייו. באנגליה דיווחו על שיחזור פנים של גבר שעבר תאונת דרכים ובאוסטרליה דיווחו על הסרת גידול סרטני מצווארו של חולה והשתלת חוליות עמוד שידרה שהודפסו בתלת מימד. בבייג'ין הושתלו חוליות לילד שסבל מגידול סרטני בעמוד השדרה. מעניין לציין שרק לפני מספר שבועות דווח על אב בבריטניה, שבנה לבנו יד הידראולית, במקומה של היד של בן השלוש שנכרתה בהיותו תינוק. הפרויקט של האב התחיל בשימוש ביתי בתוכנה חינמית להדפסה תלת מימדית.
במציאות הזו, הרופאים מעריכים שבעתיד בכל בית חולים יעמדו לרשות הצוות מדפסות תלת מימד לצורך ביצוע דגמים ותכנון ניתוחים מדויקים ומעבר לכך, עולם הרפואה ישתנה ללא הכר כשניתן יהיה לייצר איברים פנימיים במקומם של אלו שהוסרו, באמצעות הדפסה אישית מותאמת.