דלג לתוכן המרכזי
סרטוניםדף הבית

בניית דגם לתערוכות וכנסים

בניית דגם של מוצר מסוים לשם הצגתו בכנסים ותערוכות משרתת רבות מן התעשיות הביטחוניות והאזרחיות בארץ, לדוגמה, התעשייה הרפואית, תעשיית הקוסמטיקה, תעשיית הצעצועים, תעשיית הפרסום ועוד ( לחצו לדוגמאות ולמידע מורחב אודות התעשיות הרלוונטיות ) . בניית מודלים צריכה להתבצע על ידי חברה מקצועית העובדת עם החומרים האיכותיים ביותר ובאופן מדויק, וזאת על מנת שהדגם שייווצר ישקף את כל התכונות של המוצר המוגמר >> שירותי בניית דגמים (מודלים) לתעשייה של דגמי הגליל.

כמובן שככל שהדגם הוא מורכב יותר, כך גם תהליך הייצור שלו דורש יותר עבודה ותכנון מראש, ובכלל זאת צביעה, ליטוש והדבקת חומרים שונים על גבי המודל עצמו.

לפני בניית הדגם

לפני שיוצרים את הדגם עצמו, יש כמה שאלות שעליהן צריך לענות :

1.מהן מידות המוצר?

2.באילו חומרים נשתמש לבניית הדגם?

3.כיצד נשתמש במוצר ולאיזו מטרה?

4.מהי סביבת השימוש החיצונית?

רק לאחר שענינו על כל השאלות הללו, נוכל לעבור לאחת משיטות בניית הדגם :

בניית דגם באמצעות קובץ תיב"מ ועיבוד שבבי

שיטה זו הכוללת את תכנון הדגם בתוכנת תלת מימד, תהיה ברוב המקרים השלב הראשון בבניית דגם. בשיטה זו ממירים שרטוט דו מימדי או אפילו תמונה לקובץ CAD או בעברית תיב"מ (תכנון בעזרת מחשב). פורמט הקובץ הוא אחד מהמקובלים בעולם הייצור ולכן ניתן להזין אותו ישירות למכונות האחראיות על ייצור הדגם.

לאחר מכן לוקחים חומר גלם כמו למשל עץ, אלומיניום או פוליאוריטן ומחסירים ממנו שבבים עד לקבלת הצורה המבוקשת. המכונות המשמשות למטרה זו נקראות מכונות CNC על שם הטכנולוגיה בה הן משתמשות והן למעשה סוג של רובוטים מתוכנתים המחוברות ישירות למחשב ומסוגלים לעבוד במשך ימים ולילות ללא הפסקה. עוד על עיבוד שבבי (CNC) >>

הדפסה תלת ממדית

בהדפסה תלת ממדית משתמשים בקובץ תלת ממדי גם כן, אך במקום להשתמש במכונת ייצור מיוחדת, משתמשים במדפסת אשר יודעת כיצד לקחת את חומר המקור ו-"להדפיס" את הפולימרים שלו שכבה אחרי שכבה. כיום ישנן יותר מחמש שיטות הדפסה שונות הנבדלות זו מזו בתוצאה הסופית כגון מספר הצבעים, רמת הדיוק והרגישות של המודל לתנאי הסביבה. למידע מורחב אודות שירותי הדפסה תלת מימדית.

בניית דגם באמצעות חיתוך בלייזר

חיתוך בלייזר משמש בדרך כלל לחיתוך של לוחות שטוחים. במהלך החיתוך, החומר מגיב בהתכה, אידוי או פיזור וכך למעשה הוא נחתך. כל סוג של לייזר הוא בעל אורך גל ומיקוד שונה המתאים לחיתוך של חומרים שונים כגון מתכות, PVC, עץ, גומי, סיליקון, פרספקס ועוד. לעומת שיטות אחרות, חיתוך בלייזר גורמת לשחיקה מועטה יותר של המכונה מכיוון שלא מתקיים מגע מכני בין קרן הלייזר לבין החומר אותו היא חותכת. יחד עם זאת, אם נפלטים מהחומר אדים כלשהם, ייתכן שאלו יגרמו בכל זאת לשחיקה של המכונה (לדוגמה, בחיתוך PVC משתחרר גז הידרו-כלוריד רעיל לאדם שגורם לקורוזיה מואצת גם למכונה עצמה).

 

הדפסות תלת מימד כמנוע החדש של תעשיית התעופה בניית מודל תלת מימד – איך עושים את זה? הדפסה תלת מימדית בעולם הסטארטאפים: מהפכה טכנולוגית המשנה את כללי המשחק חיתוך עץ בלייזר: יתרונות ושימושים מתאימים פיתוח פטנטים: 3 דגשים חשובים פיתוח מוצר רפואי - לא רק רגולציה פיתוח מוצר חדש - 3 השלבים הנכונים לתכנון, עיצוב ובניית מוצר פיתוח, תכנון וייצור מוצרי פלסטיק: כל מה שרציתם לדעת הדפסות תלת מימד לתעשייה הביטחונית זיווד אלקטרוני - תכנון וייצור מעטפת זיווד מתקדמת עיבוד שבבי ממוחשב אילו חומרים משמשים להדפסת תלת מימד קשיח וגמיש? פרספקס – תכונות, שימושים והעדיפות לחיתוך בלייזר ייצור ועיצוב מודלים ומוצרים רפואיים: מהפכה בעולם הרפואה חומרים לבניית מודלים פרויקטים מובילים בהדפסה תלת מימדית בעולם הרפואה תיב"מ - תכנון וייצור באמצעות מחשב לבניית מודלים (דגמים) לתעשייה תהליך הפיתוח של אב טיפוס - שאלות תשובות מדוע כדאי לבנות מודל? חיתוך תעשייתי בלייזר - עולם של אפשרויות ייצור דגמים לתעשייה דגמים - שיטות בנייה ושימושים יצירת אב טיפוס וסוגיו השונים חשיבותה של בדיקת אב טיפוס בקבוצת מיקוד בניית דגם לתערוכות וכנסים מהם יתרונותיו של חיתוך בלייזר?

צור קשר

אנא מלאו את שמכם המלא
הודעתך נשלחה בהצלחה
 
איתכם גם בווצאפ צרו קשר צרו קשר