גם בעולמנו המודרני תהליך יצירת מוצר הוא אחד הדברים המרגשים בעולם התעשייתי. התהליך מקפל בתוכו חזון, רעיון, ודרך מרתקת שעוברת בכמה נקודות עד רגע יציאת המוצר הפיזי לעולם. מיד אחרי שלב התכנון, מייצרים את המוצר הראשון (עוד בטרם הייצור ההמוני) עושים לו בדיקות נרחבות הכוללות הנדסת אנוש, עיצוב, נלקחים שיקולים ויזואלים והתאמות לשוק, ורק אז פונים לייצור רחב יותר. תעשיות ומפעלים בכל העולם נעזרים היום במחשבים על מנת לתכנן ולבנות מודלים (דגמים) לתעשיה.
בנייה באמצעות תיב"מ (תכנון וייצור באמצעות מחשב - CAD COMPUTER AIDED DESIGN) יצרה שינוי אדיר ביכולות התכנון והייצור שהפכו להיות מדוייקים הרבה יותר. באמצעות מחשב ניתן לבצע סימולציות ולקבל זוית ויזואלית חדשה לדגמים המתוכננים. המתכנן, באמצעות תיב"מ מצליח לשפר בצורה ניכרת את יכולות התכנון, לבצע התאמה ואופטימזיציה של תכנון המוצרים. לרוב, התוצאות אשר מתקבלות על ידי המחשב יוצגו בצורת קבצים אשר אותם יהיה ניתן להדפיס.
גם בתחום בניית המודלים והדגמים לתעשייה התרחש צמצום אדיר בהון האנושי עקב הפריצה הטכנולוגית אשר נכנסה לחיינו בשנות ה80. מחלקות מלאות באנשי שרטוט, תכנון, בקרה, כל אלו פשוט לא היו נחוצים מרגע כניסתם של המחשבים. המהנדסים יכלו לבצע את השרטוטים ותכנוני המוצר במחשבים אישיים בעלות מאוד נמוכה ביחס לאחזקה של מחלקה שלמה שעסקה בכך. הימים שהיו משרטטים באופן ידני חלפו והתחלפו בטכנולוגיה אדירה המאפשרת הגעה לתוצאות גבוהות יותר בזמן קצר.
בעבר, לפני עידן הטכנולוגיה הממוחשבת, היו נאלצים להוציא הון עתק והשקעה גדולה של כספים על ייצור מוצר לפני שהיו מתכננים אותו כמו שצריך. רק לאחר הייצור יכלו לזהות את התקלות אך זה היה כבר מאוחר יותר ולאחר השקעה כספית גדולה, שלעיתים ירדה לטמיון. תכנון מוקפד של בניית מודלים ודגמים לתעשייה באמצעות תיב"מ מונע הוצאות גדולות על ייצור. בתכנון ניתן לזהות פגמים, כשלים ותקלות שעלולות להתרחש בעת ייצור המוצר. ניתן תוך כדי תכנון לשנות ולדייק את הדגם כך שיספק את התוצאה המירבית תוך כדי חסכון כספי גדול.
בתעשיות רבות בארץ ובעולם בונים מודלים/ דגמים לתעשייה באמצעות תיב"מ. תעשיות הרכב, החלל, בניית אוניות, תעשיות של אופנה, הנדסה, תכנון, אדריכלות וגם תעשיות השייכות לצבא. בישראל תיב"מ הוא תחום מאוד פופולארי ושכיח ורוב התעשיות עושות בו שימוש. עד היום, צה"ל קולט לשורותיו אנשי מכונות איכותיים אשר שולטים בתוכנות ובמערכות של תיב"מ. העידן החדש בו למיקום הגיאוגראפי אין למעשה משמעות, הופך ייצור של מוצרים, אפילו הבסיסיים ביותר, לפריצות דרך כלכליות, כאלו אשר היה רק ניתן לחלום עליהם בעידן הטרום טכנולוגי.
מתכננים המבצעים תהליך של בניית מודלים לתעשייה באמצעות מחשב עושים שימוש בגראפים המושתתים על וקטורים המציגים את האובייקטים של התרשים ששורטט. הפלטים המופקים מהמחשב מסוגלים לייצר תמונה ויזואלית עם פרטים ואינפורמציה רבה מאשר צורות בלבד. מהתכנון הממחושב ניתן ללמוד על החומרים, המימדים והתהליכים אותם עובר המוצר. חבילות חדשות של תיב"מ מאפשרות תכנון של מודלים בתלת מימד, תנועות מעגליות וסיבוביות המאפשרות צפייה במוצר מזוויות נוספות אשר לא היו אפשריות בעבר ומשפרות באופן ניכר את תוצאות התכנון וכיוצא בזה גם את תוצאות ייצור המוצר.
תוכנות התיב"ם מקצרות ומייעלות באופן משמעותי את תהליך הפיתוח של המוצר ובנוסף מאפשרות מעבר מהיר ופשוט יותר לשלב האבטיפוס ולאחר מכן לייצור הסדרתי.